De geboorte van je kinderen vergeet je nooit meer.

Zelfs mijn oma van 96 herinnerde zich tot haar laatste dag de bevallingen van haar vijf kinderen. Een geboorte is een moment waar zoveel bij elkaar komt: leven en dood, geluk en verdriet, leed en extase en misschien ook wel hemel en aarde. Het vormt jou als moeder en bepaalt de start voor je pasgeboren kindje.

Laten we kennismaken

Doula Jet in omgeving Veghel, Eindhoven en Den Bosch

N

Extra fysieke en emotionele ondersteuning

N

Tijdens de gehele bevalling aan je zijde

N

Ontzorgen in praktische zaken

Wat is een doula?

Een doula biedt jou en je partner extra fysieke en emotionele ondersteuning tijdens je zwangerschap, de geboorte van je kindje en in de periode daarna.

Een doula is jouw continuïteit en vaste rots in de branding tijdens jouw hele reis van vrouw naar moeder.

Praktisch wil dat zeggen dat ik jou of jullie goed voorbereid op de scenario’s die zich kunnen voordoen tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook blijf ik de gehele bevalling aan je zijde. Ik zal altijd achter je staan, je eventueel gerust stellen, naar je luisteren, je helpen je weeën op te vangen. Maar ik zal je ook ontlasten in praktische zaken zoals er voor zorgen dat je genoeg eet en drinkt, het lichtknopje uit doen als jij en je partner in bad zitten tijdens de baring, even de hond uitlaten, etc.

“Ik heb zelf mogen ervaren hoe fijn en ontspannen deze start kan zijn, dat gun ik elke vrouw en baby.”

Jet Teunis

“Jet heeft veel kennis en ervaring in huis en ook al was het mijn tweede zwangerschap, ze heeft ons nog heel wat kunnen leren. De rust, gedrevenheid en daadkracht zijn zeker haar pluspunten.
Jet wist heel goed aan te voelen wat ik op diverse momenten nodig had. Ik kon heerlijk in mijn beval-bubbel blijven zonder zorgen.”

Shana & Bram – maart 2021

“De rust die Jet met zich meebracht werkte heel goed. Ze wist op de juiste momenten ondersteuning te bieden door drukpunten te geven, massage of om voorstellen om een wandeling te maken.

Partner M: De ondersteuning tijdens de bevalling was heel erg prettig. Dit gaf mij heel veel rust waardoor ik de bevalling ontspannen mee heb gemaakt. Net als tijdens de eerdere gesprekken heeft ze ons tijdens de bevalling op een rustige manier geholpen met van alles. Dat was erg fijn. We zijn erg blij dat Jet onze doula was.”

Lotte-Carlijn & Mark – augustus 2021

Gun jezelf een doula!

Eigenlijk is het niet zozeer de vraag of je een doula nodig hebt, maar meer of jij jezelf een doula gunt. Een bevalling is, net als trouwen, een echte mile-stone in je leven. Het inhuren van een doula geeft je een betere voorbereiding, meer comfort.

En als klap op de vuurpijl, blijkt uit meerdere onderzoeken dat een extra continue begeleiding (naast partner en medische zorgverleners) een groot gunstig effect heeft op de bevalling, en zo op moeder en kind.

Het inhuren van een doula is een investering in jezelf

en dat ben jij meer dan waard!

Wanneer je de financiële middelen niet hebt, is er vaak wel wat af te spreken. Daarnaast kan je het natuurlijk ook als (kraam)cadeau vragen aan je vrienden of familie!

Laten we kennismaken    Chatten
    1
    Hulp nodig?
    Hey! Waar kan ik je mee helpen?