Hé! Wat fijn dat je er bent!

(this page is only available in Dutch, because I provide most consultations in Dutch)

De geboorte van je kinderen vergeet je nooit meer. Zelfs mijn oma van 96 herinnerde zich tot haar laatste dag de bevallingen van haar vijf kinderen. Een geboorte is een moment waar zoveel bij elkaar komt: leven en dood, geluk en verdriet, leed en extase en misschien ook wel hemel en aarde. Het vormt jou als moeder en bepaald de start voor je pasgeboren kindje.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe fijn en ontspannen deze start kan zijn, dat gun ik elke vrouw en baby.

Wat is een doula?

Een doula biedt jou en je partner extra fysieke en emotionele ondersteuning tijdens je zwangerschap, de geboorte van je kindje en in de periode daarna.
Een doula is jouw continuïteit en vaste rots in de branding tijdens jouw hele reis van vrouw naar moeder.
Praktisch wil dat zeggen dat ik jou of jullie goed voorbereid op de scenario’s die zich kunnen voordoen tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook blijf ik de gehele bevalling aan je zijde. Ik zal altijd achter je staan, je eventueel gerust stellen, naar je luisteren, je helpen je weeën op te vangen. Maar ik zal je ook ontlasten in praktische zaken zoals er voor zorgen dat je genoeg eet en drinkt, het lichtknopje uit doen als jij en je partner in bad zitten tijdens de baring, even de hond uitlaten, etc.

Is een doula wat voor mij?

Eigenlijk is het niet zozeer de vraag of je een doula nodig hebt, maar meer of jij jezelf een doula gunt. Een bevalling is, net als trouwen, een echte mile-stone in je leven. Het inhuren van een doula geeft je een betere voorbereiding, meer comfort. En als klap op de vuurpijl, blijkt uit meerdere onderzoeken dat een extra continue begeleiding (naast partner en medische zorgverleners) een groot gunstig effect heeft op de bevalling, en zo op moeder en kind.

Het inhuren van een doula is een investering in jezelf en dat ben jij meer dan waard!

Wanneer je de financiële middelen niet hebt, is er vaak wel wat af te spreken. Daarnaast kan je het natuurlijk ook las (kraam)cadeau vragen aan je vrienden of familie!

Wat brengt een doula mij (en mijn partner)?

  • Tijdens je zwangerschap en tijdens je bevalling kan het zorgpersoneel wisselen. Meestal spreek je met verschillende verloskundigen en ben je afhankelijk van de diensten in het ziekenhuis. Ik bied je continuïteit en daarmee vertrouwen. We bouwen samen een band op, waardoor we elkaar goed kennen. Daarmee ben ik jullie vaste rots in de branding tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Ik begeleid je om je eigen keuzes te kunnen maken in je zwangerschap en bevalling.
  • Ik ben geen medici maar ook geen advocaat van de natuurlijke bevalling. Ik kan je objectief uitleggen wat het effect is van de verschillende opties in het proces. Ik heb, doordat ik geen medici ben, geen verantwoordelijkheid over het medische verloop van je bevalling. Daardoor kan ik optimaal jouw steun en toeverlaat zijn en zal ik altijd achter jou staan. Ik help je jouw eigen pad te bewandelen richting een prachtige, ontspannen geboorte.
  • Ik heb alle kennis in huis betreft zwangerschap en geboorte, houdt dat heel nauwkeurig bij en blijf goed op de hoogte van de laatste veranderingen en (wetenschappelijk) onderzoeken.
  • Je krijgt fysieke ondersteuning tijdens je bevalling, ik kan je met technieken en/of hulpmiddelen helpen je weeën op te vangen en je helpen de bevalling fysiologisch zo prettig mogelijk laten verlopen.
  • Jij en je partner krijgen emotionele ondersteuning en ik ben 24/7 voor jullie beschikbaar voor al je vragen, zorgen of angsten.

Ik wil jou als doula bij mijn bevalling!

Laten we eens een kop thee of koffie drinken om te kijken of er een klik is. Ik hecht veel waarde aan de juiste match omdat we samen echt de diepte ingaan tijdens het proces van zwangerschap en geboorte. Blijken we geen match te zijn? Dan raad ik je graag een collega aan die beter bij je past!

Mijn werkgebied reikt 1 uur reistijd rondom Veghel (mijn woonplaats).

Je kan mij mailen (jet@jetpaq.com), bellen of appen (0653758763, of door op het groene icoon rechts-onderin te klikken)

This article is also available in: Nederlands