We love Wool body’s!

Baa, baa, black sheep, Have you any wool? Yes sir, yes sir, a Body Full!

When Jet, the designer behind JETPAQ, became a mother, she couldn’t find the perfect wool body. A body that is perfect for mother and child: perfect for washable diapers, it can be washed quite hot and even can be tumble dried! We made them in 12 colors, and they are o so soft!

We choose wool because of the many good qualities.

Wol heeft een aantal hele mooie eigenschappen: wol voelt warm aan als het koud is en koel als het warm is, wol ademt en wol kan veel vocht opnemen. Door de zeer goede isolerende eigenschappen is wol comfortabel zowel bij warmte als in de kou. Dit komt doordat er tussen de kleine gekrulde vezels van de wol zich veel stilstaande lucht bevindt. Stilstaande lucht geleidt warmte zeer slecht. Ook kan wol veel vocht (tot 40% gewichtsprocenten) opnemen zonder zelf vochtig aan te voelen.
Kortom wat ons betreft het perfect basis bestandsdeel voor (baby)kleding en onmisbaar in je kledingkast. Helaas heeft wol ook een hoop nadelen, daarom gingen wij voor onze collectie op zoek naar de perfecte blend.

Omdat wij bij JETPAQ door de wol geverfd zijn als het om textiel gaat, gingen we op zoek naar de perfecte combinatie om de ideale romper te maken.

Na veel testen, veel bellen, breien en zoeken in de kleinste hoekjes van Istanbul, waar onze producent zich bevindt, vonden we de ideale blend. Wol met Kunst-Zijde (ook Rayon genoemd).

Wat is Kunst-Zijde?
Rayon-vezels worden gewonnen uit hout en vervolgens bewerkt tot bruikbare vezel om te breien. Je kan dit proces vergelijken met het bewerken van bamboe-vezel tot textiel. Is dit proces dan niet erg milieu belastend? Wat veel mensen niet weten is dat met name katoen en zijde erg belastend is voor het milieu (door spoelen, pesticiden-gebruik en zijde is ook erg dieronvriendelijk) en vaak minder fair-trade door het intensieve verwerk-proces.
Rayon lijkt veel op katoen, maar is milieuvriendelijker, gladder en zachter. Het heeft een nog hoger absorptievermogen (150% meer dan katoen!), kan veel vocht opnemen en is erg plooibaar. Ook is rayon milieuvriendelijker dan bamboe en dat gaf voor ons de doorslag om voor deze vezel te gaan.

Rayon draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt, gek genoeg vertoont deze hout-vezel na bewerking dezelfde eigenschappen als zijde. Aan die laatste eigenschap dankt de vezel de bijnaam “kunstzijde”.

Waarom is deze romper de fijnste op aarde?

Als je de hierboven genoemde bestanddelen mengt, een blend maakt, levert dat naar onze mening de perfecte combinatie op. Het heft elkaars nadelen op. Wol kreukt snel terwijl kunst-zijde heel glad is, makkelijk plooit maar niet kreukt. Wol pluist gemakkelijk terwijl rayon glad is en absoluut niet pluist. Wol is moeilijk wasbaar maar door het te mengen ontstaat een zogenaamde ‘super wash’, waardoor deze helemaal gebruiksvriendelijk is. Wol is teer en heeft een lage treksterkte, rayon is dan weer super sterk. Maar heel eerlijk gezegd, eigenlijk zou je ze gewoon moeten voelen. In deze rompers wil je wonen!

Shop till you drop!!

CLICK HERE to see the green collection!

Leave a Reply